Veelgestelde vragen

Waarom zou ik contact opnemen met Praktijk Seth voor een behandeling?

Lichamelijke klachten kunnen ontstaan vanuit verstoringen in het energetische veld om een persoon of dier. Deze ontstaan o.a. door niet verwerkte emoties en gevoelens waar geen ruimte voor is in jezelf. Omgekeerd kan het zijn dat een operatieve ingreep een verstoring geeft op het energetische veld, waarbij na een operatie toch nog blijvende pijn of stijfheid wordt ervaren.
Ik ben gespecialiseerd in het waarnemen van orgaan energie, elk orgaan is in principe de zetel van het bijbehorende meridiaan. Door het afstemmen op elk orgaan kan ik waarnemen of het betreffende orgaan in evenwicht is. Als het orgaan niet in evenwicht is kan ik het weer terug in evenwicht brengen met de bijbehorende energie en zodanig het meridiaan weer in balans brengen, en dus ook de bijbehorende emoties. Verstoringen aan de organen neem ik waar nog voordat het meetbaar is in bijvoorbeeld bloedonderzoek.
Daarom nodig ik U uit voor een behandeling bij mij als Uw eigen arts Uw symptomen niet meer kan verklaren.

Wat voor aandoeningen behandelt Praktijk Seth?

Veel chronische klachten waar een reguliere arts geen inzicht of achterliggende oorzaak bij kan vinden, net zoals de aandoeningen waarbij de cliënt levenslang symptoom onderdrukkende medicijnen moet blijven slikken. Een goed medicijn lost een probleem op en dan kan er na een posje mee gestopt worden zonder dat de klachten terugkomen.
Denk ook aan S.O.L.K. oftewel Somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten, dit is een hele brede benaming voor klachten waarbij de arts geen oorzaak kan vinden maar waar wel een waarneembare energetische verstoring te vinden is.

Het blijft dus wel van belang om eerst naar uw arts te gaan voor een eventuele diagnose. Mocht dat niet de gewenste resultaten geven, dan kunt u altijd nog voor een energetische behandeling kiezen.

Hoe kan Praktijk Seth een cliënt behandelen zonder in diens aanwezigheid te zijn ?

Na het aanvragen van een behandeling kan ik met behulp van een foto van de cliënt en haar/zijn naam afstemmen op de cliënt en met name op het energieveld van de cliënt. De energetische therapeut maakt gebruik van het feit dat alles energetisch met elkaar verbonden is. Net zoals sommige mensen weten wie er belt als dat iemand is met wie ze een sterke emotionele band hebben. Zo kan een energetisch therapeut een band creëren met zijn cliënt door op de foto te concentreren en zo op die manier het energie veld van de cliënt te balanceren. Zonder toestemming kan de energetisch therapeut met geen mogelijkheid afstemmen op een willekeurig individu, daar is een duidelijke hulpverzoek voor nodig.

Wat houdt een behandeling bij emotionele verstoringen in?

Emotionele verstoringen zijn terug te voeren naar blokkades in de lichaamsmeridianen zoals beschreven in de TCM. Meestal weet een lichaam de meeste blokkades binnen een zekere periode weer op te lossen. Echter bij zeer emotionele gebeurtenissen kan het gebeuren dat een persoon of dier overweldigd wordt door deze gevoelens en er niet meer zelfstandig uitkomt, zelfs niet met gespecialiseerde therapeuten.

Hier komt mijn zelf ontwikkelde energetische methode erg goed van pas waarbij ik alle meridianen kan nalopen op energetische verstoringen, en dan met name het Pericardium meridiaan oftewel hartzakje meridiaan. Deze wordt in sommige kringen ook als hart beschermer meridiaan genoemd. Deze beschermt het hart tegen heftige emotionele schokken maar als deze geblokkeerd raakt door een schokkende gebeurtenis kan het hart wel aangetast raken ( een gebroken hart ). Ik kan deze blokkade opheffen door op de betreffende client af te stemmen en simpel weg door de betreffende meridiaan te visualiseren in het lichaam. Door de kleur van dit meridiaan als energie toe te voegen aan het meridiaan zelf lost de blokkade op, heel soms in een keer maar meestal zijn een aantal behandelingen noodzakelijk. Dit hangt natuurlijk af van de oorzaak en ernst van de problematiek.

Krijg ik garantie op genezing bij Praktijk Seth?

Dat zou mooi zijn maar net zoals bij een arts is een behandeling bij een energetisch therapeut geen garantie op volledig herstel. Goede vooruitgang is in sommige gevallen beter dan niets, en eerlijk toegegeven, als iets stuk is krijg je het soms nooit meer heel. Wel is het zo dat waar een arts niet verder komt bij hardnekkige kwalen (behalve dan medicijnen voorschrijven waar je voorzichtig mee om moet gaan vanwege de bijwerkingen) ik het stokje kan overnemen en dan nog aanvullend (complementair) een groot verschil kan maken.